
Porties | personen |
Ingrediënten
- 2 blikken a 215 g Zalm
- 200 g gerookte zalmsnippers
- 2,5 el mayonaise
- 1,5 el crème fraiche
- 1/2 sap van citroen
- 3 el kappertjes optioneel, afgespoeld en uitgelekt
- cayenne peper of tabascosaus
- peterselie en dille (of venkelgroen)
- 5 blaadjes gelatine
- scheut sherry of masala
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water (zie verpakking).
- Laat de blikzalm uitlekken en verwijder velletjes, graatjes e.d. Doe hem samen met de zalmsnippers in een blender of keukenmachine. Voeg de mayonaise, de crème fraîche, het citroensap en de drank toe. Maal het mengsel fijn op de door u gewenste dikte.
- Schep het zalmmengsel in een schaal en breng op smaak met de fijngesneden kruiden, de peper en de kappertjes (weinig of geen zout, want gerookte zalm is al zout).
- Doe een klein laagje water in een steelpannetje, leg daarin de uitgeknepen gelatine en verwarm dit al roerend. Als de gelatine is opgelost, doe er dan een eetlepel zalmmengsel bij. Weer goed roeren en dit vervolgens door de zalm mengen.
- Bekleed een mooie vorm met huishoudfolie en stort de mousse erin. Strijk de bovenkant plat met een mes; laat een paar uur opstijven in de koelkast. Omkeren boven een bord; voorzichtig de vorm en het folie verwijderen.
Notities
Extra:
Lunchgerecht voor 4 personen
Voorgerecht voor 8 personen
Borrelsnack voor 12 personen
Totale voedingswaarden:
Dit bericht heeft 0 reacties