skip to Main Content

Zoete hutspot met runderstoof uit de slowcooker

Recept Afdrukken
Zoete hutspot met runderstoof uit de slowcooker
Porties
Ingrediënten
Voor de hutspot
Porties
Ingrediënten
Voor de hutspot
Instructies
Runderstoof (‘s morgens bereiden)
  1. Bestrooi het vlees royaal met zout. Verhit de olie in een koekenpan, braad het vlees aan en doe het vervolgens in de slowcooker (zie pag. 8).
  2. Fruit de uienringen en knoflook 5 minuten en roer daarna de bloem erdoor.
  3. Voeg nu de bouillon en het bier er al roerend scheutje voor scheutje aan toe, totdat een mooie saus ontstaat.
  4. Voeg de saus, samen met de bleekselderij, tijm en laurierblaadjes, bij het vlees in de slowcooker.
  5. Zet nu de afgesloten slowcooker op de lage stand en stel de timer in op 8 uur. Let op: til de deksel de eerste 2 uur niet op. Dan blijft de smaak behouden.
  6. Voeg 25 minuten voor het einde wat zout toe, evenals de mosterd en de bruine suiker.
  1. Kook de aardappelen met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Kook de wortelen gaar, ook met een beetje zout.
  3. Fruit de uien in wat boter en smoor ze tot ze gaar zijn.
  4. Bak de spekreepjes knapperig (en vermaal ze tot kruim als gewenst).
  5. Stamp de gekookte aardappelen (grof) en voeg hier de wortelen, uien en een spekreepjes (of -kruim) aan toe.
  6. Voeg ten slotte naar smaak 2 eetlepels stroop toe.
Notities

Alternatieve bereiding
Maak de runderstoof fijn met een staafmixer.

Totale voedingswaarde: 4650 kcal en 330 g eiwit
Per portie: 1150 kcal en 80 g eiwit

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top