Ga naar hoofdinhoud

Zuurkoolstamppot met rookworst

Recept Afdrukken
Zuurkoolstamppot met rookworst
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de aardappelen met de zuurkool en een beetje zout aan de kook.
  2. Verwarm de verpakte worst volgens de gebruiksaanwijzing, verse worst ca. 20 minuten. Niet koken, maar wellen (tegen de kook aan).
  3. Na ca. 20-25 minuten de aardappelen met de zuurkool afgieten. Kookvocht niet wegdoen!
  4. Verwarm de jus.
  5. Maak met de aardappelstamper een heerlijke stamppot, serveer de worst erbij. Het kuiltje met jus doet de rest. Strooi naar smaak wat peper over de stamppot.
Notities

Tip van Joke:
“Mijn voorkeur gaat uit naar verse rookworst van de slager”

Alternatieve bereiding
Pureren
Bewaar het kookvocht van de zuurkoolstamppot en het hete water van de worst om te pureren.
Haal voor het pureren het velletje van de worst af.

Totale voedingswaarden: 1746 kcal en 64,2 g eiwit.
Per portie: 436,5 kcal en 16,0 g eiwit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top