skip to Main Content

Omdat wij met z’n tienen zijn, is het heel moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Mijn oudste zoon kan niet tegen E621. Mijn schoondochter is moslima en heeft de ziekte van Crohn. Zij eten uitsluitend halal geslacht vlees. Ik ga dus maar uit eten met de feestdagen, zodat iedereen kan nemen wat hij/zij zelf wil. Ook hier overleg ik vooraf met de kok over het aanpassen van het menu.

Een buffet is ook een optie maar ook dan wel zonder producten met E621 en mèt halal geslacht vlees. De meeste salades zijn met dressing getopt en dat is voor mij weer geen optie omdat er zuren aan te pas komen. Zie ook Uit eten.

Verjaardagen

”Met verjaardagen maak ik er meestal wel uitgebreid werk van. De foto hieronder was het resultaat van toen ik mijn verjaardag vierde met 18 personen, man, kinderen en kleinkinderen. Vooraf had ik 2 soorten soep gemaakt, een groene kervelsoep en een oranje wortelsoep.

Het buffet probeer ik altijd zo afwisselend mogelijk te maken, zodat iedereen , vis of vleesliefhebber, aan z’n trekken komt. Visschotels bestel ik bij de visboer. Gegrilde groentes zoals aubergines, courgettes en paprika’s maak ik zelf en deze combineer ik dan met fijne Italiaanse vleeswaren en een eigengemaakte witte bonensalade met rode ui, tonijn, artisjokharten en basilicum. De meloensalade met blauwe bessen gaat altijd het snelste en het mediterrane olijvenbrood van onze warme bakker vindt ook altijd gretig aftrek. En als er dan weer verse Hollandse aardbeien verkrijgbaar zijn, dan is dat een heerlijk toetje, met een flinke dot slagroom natuurlijk!
Oh ja, wel op tijd beginnen hè, liefst de vorige dag al, want het is wel een klusje!

Back To Top