Skip to content
Als het eten veel beperkingen kent is de menukaart in een restaurant al gauw niet toereikend. Uit eten gaan is daardoor minder leuk geworden.

Maar niet onmogelijk! Met wat goede wil kan je ook met plezier uit eten gaan. Neem van tevoren contact op met het restaurant en leg uit aan de kok wat het probleem is. Vertel dat je behandeld bent voor keelkanker, ook als je dat lastig vindt, en dat het eten zacht of vloeibaar moet zijn. Dan gaan er vaak vele deuren open. Het is niet voldoende om alleen maar te melden dat je niet alles kunt eten, dus leg vooral uit wat je wèl kunt eten. De kok beschikt over voldoende apparatuur om te pureren en te mixen.
Geef tips die je zelf ook thuis gebruikt en die goed werken.

Omdat wij met z’n tienen zijn, is het heel moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Mijn oudste zoon kan niet tegen E621. Mijn schoondochter is moslima en heeft de ziekte van Crohn. Zij eten uitsluitend halal geslacht vlees. Ik ga uit eten met de feestdagen, zodat iedereen kan nemen wat hij/zij zelf wil. Ook hier overleg ik vooraf met de kok over het aanpassen van het menu.
Een buffet is ook een optie maar ook dan wel zonder producten met E621 en mèt halal geslacht vlees. De meeste salades zijn met dressing getopt en dat is voor mij weer geen optie omdat er zuren aan te pas komen.”

Back To Top