Skip to content

Je wordt of bent behandeld voor kanker in het hoofd-halsgebied. Dit kan gevolgen hebben  voor het eten en drinken.  Eten kan dan niet (meer) vanzelfsprekend leuk en lekker zijn. Bepaalde klachten kunnen verdwijnen na de behandeling, maar soms zijn klachten blijvend of worden in de loop der jaren erger. Ervaringsdeskundigen en professionals hebben voor jou klachten en tips verzameld vanuit de praktijk en verwerkt op deze website.   

Voedingsproblemen verschillen van persoon tot persoon. De ernst van de klachten en hoe lang je er last van hebt, hangt vooral samen met de behandeling, de plaats en de grootte van de tumor.

We bespreken hier de meest voorkomende klachten. Omdat klachten zo verschillend zijn, is het zaak om te ontdekken welke klachten en voedingsproblemen op jou van toepassing zijn en welke  tips en adviezen bij jou passen.

Voor algemene informatie zie de websites www.voedingenkankerinfo.nl/ en/of www.voedingscentrum.nl.

Klachten en voedingsproblemen

Problemen met kauwen, slikken en proeven hebben veel gevolgen. Eten is niet (meer) vanzelfsprekend leuk en lekker. Soms kunnen de klachten verdwijnen, maar ze kunnen ook blijvend zijn of toenemen.  Hieronder volgen de meest voorkomende klachten; staat jouw probleem er niet bij, stel dan hier je vraag info@alsetenevenmoeilijkis.nl

Samen delen met elkaar kan ook via de besloten Hoofd-Hals Facebookgroep, zie pagina Voor jou verzameld
https://alsetenevenmoeilijkis.nl/voor-jou-verzameld/

Back To Top