Skip to content

Trismus

‘Na de behandeling kon ik mijn mond steeds minder ver opendoen. Ik oefen trouw echt elke dag twee keer om ervoor te zorgen dat ik de mondopening die ik heb kan behouden. En het werkt!’

Trismus, het slechts zeer beperkt kunnen openen van de mond, is een van de mogelijke bijwerkingen van de behandelingen, zoals radio- en/of chemotherapie. Men spreekt van Trismus als de mondopening 35mm of minder is.

Een therapie die veel wordt toegepast is het Therabite systeem. De therabite is een kaakklem die door rekking de kaakopening kan vergroten. Na uitleg over het gebruik van de klem door een oncologische fysiotherapeut (e) kunt u de oefeningen zelf thuis doen.

Tip

Veelgestelde
vragen

Wat is Trismus?

Trismus is het slechts zeer beperkt kunnen openen van de mond. Men spreekt van Trismus als de mondopening 35mm of minder is.

Hoe ontstaat trismus?

Trismus is een van de mogelijke bijwerkingen van de behandelingen, zoals radio- en/of chemotherapie.

Wat kun je doen aan trismus?

Een therapie die veel wordt toegepast is het Therabite systeem. De therabite is een kaakklem die door rekking de kaakopening kan vergroten.  Na uitleg over het gebruik van de klem door  een oncologische fysiotherapeut (e) kunt u de oefeningen zelf thuis doen.

Back To Top