skip to Main Content

In het voorjaar was ik met mijn oudste kinderen enkele dagen in Toscane. Ik gebruik alleen sondevoeding en glad vloeibare producten.
We hadden al veel bagage door de sondevoeding en daarom had ik de staafmixer maar thuis gelaten omdat ons verblijf niet zo lang duurde.

We logeerden in een agriturismo, een vakantiehuis waar we zelf konden koken, met een supermarkt niet al te ver weg.
We kookten niet elke dag zelf, maar gingen ook uit eten. Ik had de hoop dat ik in een restaurant wel een glad soepje kon bestellen. Ondanks dat we d.m.v. Google Translate konden uitleggen wat de bedoeling was, kreeg ik tot tweemaal toe een soep vol vulling. De bouillon smaakte goed en de vulling aten de kinderen dan maar op.

Na deze eerste ervaring nam ik eerst maar een portie sondevoeding voordat we uit eten gingen en in het restaurant nam ik alleen koffie.
En toch…de pastasauzen waren wel erg lekker hoor! Met een theelepeltje nam ik af en toe een klein beetje van de saus, heerlijk! Zo had ik toch even een lekker smaakje geproefd.
Aanvankelijk voelden de kinderen zich bezwaard omdat ik niet kon mee-eten, maar ik kon hen overtuigen dat we dat gewoon moesten gaan doen.

Voor mij betekende dat keuzes maken, het sociale contact vind ik belangrijk. Ik kon dan wel niet mee-eten, maar wel volop deelnemen aan de gesprekken. En het was een succes hoor, het was gezellig en de smaak van de sausjes maakte het helemaal goed. Natuurlijk vraagt het wat aanpassing, maar het was toch een heel fijne vakantie!

Back To Top