skip to Main Content

Zodra de weersverwachting er veelbelovend uitziet, willen we de BBQ al aansteken. Het vraagt wat creativiteit als het eten moeizamer gaat en je toch wilt deelnemen aan de gezelligheid. Maar het kan wel!
Ik kan bijna niets meer “gewoon” eten van de BBQ, helaas! Maar omdat ik mij toch wil aansluiten bij het gezelschap heb ik zelf e.e.a. bedacht. Ik heb gemerkt dat ik vleesproducten beter kan eten als het verpakt in aluminiumfolie op het rooster ligt. Waarom? Droog vlees kan ik niet wegkrijgen, maar in folie blijft het sappiger. Dat geldt ook voor vis en groenten. Eigenlijk eet ik een stukje vis makkelijker weg dan vlees, gewoon omdat het vaak zachter is. Ik denk dan vooral aan een stukje zalm of garnalenspiesjes. Een groenten pakketje in de folie is ook erg lekker (met kruiden). Bij een volgende BBQ ga ik toch weer eens zo’n zacht gepofte aardappel met roomkaas (of wat roomboter) proberen, eventueel aangevuld met crème fraîche om het wat vloeibaarder te maken.

Ik leg vooral veel groenten op de BBQ, alles in aluminiumfolie of aluminium schaal verpakt. Er is veel variatie mogelijk, zoals een courgette, paprika zonder vel, aubergine, banaan, avocado of champignons. Als de groenten zacht en gaar zijn hoef ik alleen nog maar een sausje toe te voegen.

Als bijgerecht maak ik een salade. Ik koop een eenvoudige huzaren,-of rundvlees salade in de supermarkt, die ik vervolgens pureer met wat crème fraîche en een beetje halfvolle mayonaise. Zo smaakt het toch nog een beetje naar de salade. Hetzelfde doe ik soms ook met een blikje tonijn (op water), maar een aardappelsalade kan natuurlijk ook. Leve de staafmixer!

Back To Top