Op deze pagina vind je een verzameling interessante links en nieuwtjes, waar we je graag op attent maken.
Smaakverandering
Je herkent het misschien wel: de smaakverandering of zelfs helemaal geen smaak meer hebben na…
Topkok Ron Blaauw in de Make Sense Campagne
Elk jaar wordt de Make Sense campagne gehouden. In deze campagne willen we mensen bewust…
Voeding uit de 3D printer
Je hebt een computer en je hebt een printer. Wat doe je ermee? Documenten printen…
Heb je dat nu ook….?
dat je door een actuele gebeurtenis opeens terug moet denken aan iets uit het verleden?…
Sondevoeding en medicatie
Soms is er een ware zoektocht nodig om de juiste sondevoeding te krijgen die bij…
De Paastafel
De Paastafel Binnenkort is het weer Pasen. Traditioneel worden er weer gerechten met ei op…
Hartige hapjes
Heb je ook regelmatig zin in een hartig tussendoortje? En wat doe je dan als…
Kookworkshops in Coronatijd
Je hebt net alle behandelingen tegen kanker achter de rug en je wilt je leven…
Verslikken en verdikkingsmiddel
Door behandelingen in het hoofd-hals gebied kunnen de slijmvliezen geïrriteerd zijn waardoor het slikken moeizamer…
Slikrevalidatie na Hoofd-hals kanker
Hanneke Kalf, logopedist en onderzoeker in het Radboud UMC, is bezig met het onderzoek "Intensieve…
Smoothiewedstrijd
Wie maakt de lekkerste smoothie? Deze vraag stelden wij in de tweede helft van 2020.…
Pepernoten en kerstkransjes
Als je aan december denkt, denk je aan pepernoten of kruidnoten, boterletters en kerstkransjes. Denk…
Dat is even slikken
Heb je problemen met slikken? Misschien is onderstaande website ook iets voor jou. Regelmatig krijgen…
De Smaakplank
Het verlies van smaak komt vaker voor dan je denkt. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet…
Samen delen via besloten Hoofd-Hals Facebookgroep
Soms wil je elkaar delen op een veilige manier, ook als dat met je voeding…
Kookboek Sterk, koken met drinkvoeding
Stel je voor: je bent afhankelijk van drinkvoeding, maar je wilt zo graag eens wat…
De maaltijdvervangers van Fijnproevers
Er zijn veel producten op de markt die speciaal bedoeld zijn voor mensen die niet…
Koken met Karin
Graag willen we aandacht vragen voor de website Koken met Karin. Een van de onderdelen…
Zelf bouillon maken
Een ouderwetse, zelfgemaakte bouillon is ontzettend lekker en gezellig om te maken. En nee, we…
Kruiden bewaren
Ongemerkt gebruiken we heel wat kruiden in de keuken. Ik gebruik deze vooral als basis…
Zoutgebruik
We gebruiken met z’n allen teveel zout. Dat dit niet goed is voor onze gezondheid…
Hulp bij psychosociale gevolgen van moeilijk eten bij kanker
Als het eten door ziekte of de behandelingen niet of nauwelijks meer gaat heeft dit…